Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2025-06-30)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, polędwica sopocka(jedna porcja 5g.), papryka do chrupania, kawa z mlekiem, jabłko
Obiad: zupa ziemniaczana zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym, sos węgierski (jedna porcja-80g.), bułka kajzerka, ogórek zielony, kompot Podwieczorek: lody, jabłko
WTOREK (2025-07-01)
Śniadanie: bułka wrocławska(gluten), masło, jajecznica ze szczypiorkiem(jedna porcja-5g.), kakao, rzodkiewka, jabłko
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), kotlet schabowy(jedna porcja-80g.), frytki z batatów, mizeria z koperkiem i jogurtem naturalnym , kompot Podwieczorek; kasza manna z sokiem, owoce suszone, napój
ŚRODA (2025-07-02)
Śniadanie: bułka z ziarnami(gluten), masło, miód, płatki z mlekiem, marchewka do chrupania, jabłko Obiad: zupa brokułowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja- 250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kluski śląskie z sosem pieczarkowym (jedna porcja-80g.)( jajka, gluten, białko mleka), papryka, ogórek zielony, kompot Podwieczorek: chleb razowy(gluten), masło, polędwica drobiowa, żółty ser, pomidorek koktajlowy, herbata ziołowa
CZWARTEK (2025-07-03)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, pasta mięsna z zieleniną(jedna porcje-5g.), ogórek kiszony, kawa z mlekiem, jabłko Obiad: barszcz czerwony z makaronem (jedna porcja-250ml.), na wywarze mięsno-warzywnym, kurczak curry (jedna porcja 80g.). kasza, surówka z pora i jabłek z natką pietruszki, kompot
Podwieczorek: chleb żytni(gluten), masło, serek topiony, papryka, herbata
PIĄTEK(2025-07-04)
Śniadanie: chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, ser żółty, ketchup, ogórek zielony, kakao, jabłko
Obiad: neapolitanka z makaronem (jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym, kotlet z ryby (jedna porcja-80g), ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: misie Lubisie, musik owocowy