Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2024-11-18)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, szynka zbójnicka, ogórek zielony, jabłko, kawa z mlekiem
Obiad: zupa jarzynowa(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), leniwe pierogi(gluten, jajka, białko mleka), kompot
Podwieczorek: jogurt owocowy, biszkopciki
WTOREK (2024-11-19)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, serek topiony, szczypiorek, rzodkiewka, płatki z mlekiem, marchewka do chrupania, jabłko Obiad: zupa ziemniaczana zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), makaron rurka z mięsem mielonym, sosem pomidorowym i żółtym serem(gluten, białko mleka), kompot Podwieczorek; kasza manna na mleku z sokiem malinowym
ŚRODA (2024-11-20)
Śniadanie: bułka wrocławska(gluten), masło, jajko, szczypior, papryka do chrupania, kakao, jabłko Obiad: krupnik z pulpecikiem wieprzowo – drobiowym (jedna porcja-250;l.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kompot Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, polędwica drobiowa(jedna porcja-3g), ser żółty, sałata, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, herbata ziołowa
CZWARTEK (2024-11-21)
Śniadanie: chałka pleciona(gluten), masło, marchewka do chrupania, zacierka na mleku, jabłko Obiad: zupa dyniowa z makaronem zabielana śmietaną,(jedna porcja-250ml), kotlet schabowy(jedna porcja80g), ziemniaki z koperkiem, surówka Krymska, kompot
Podwieczorek: chleb żytni(gluten), masło, pasta warzywna z zieleniną, ogórek zielony, herbata owocowa
PIĄTEK (2024-11-22)
Śniadanie: chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, pasta z żółtego sera i ketchupu, rzodkiewka do chrupania, herbata z cytryną
Obiad: zacierki(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), ryba smażona, ziemniaki z koperkiem, zielona sałatka(górek kiszony, por, papryka), kompot
Podwieczorek: drożdżówka, sok jabłkowy