Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2024-04-22)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, szynka słowiańska(jedna porcja 3g), ogórek zielony, papryka do chrupania, kawa z mlekiem, jabłko
Obiad: zupa koperkowa z ryżem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kluski ziemniaczane z twarogiem okraszone boczkiem (gluten, jajka, białko mleka), kompot
Podwieczorek: mus truskawkowy, biszkopciki
WTOREK (2024-04-23)
Śniadanie: chałka pleciona(gluten), masło, zacierki na mleku(3g.-jena porcja), marchewka do chrupania, jabłko Obiad: barszcz czerwony z makaronem (250ml.-jedna porcja) na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), sznycel z drobiu, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z zasmażaną bułką tartą(jedna porcja-80g.), kompot Podwieczorek; banan, jabłko, talarki
ŚRODA (2024-04-24)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, jajka(porcja-3g), szczypior, rzodkiewka do chrupania, jabłko kakao Obiad: zupa ziemniaczana zabielana śmietaną (jedna porcja250ml) na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy) (jedna porcja-80g) naleśniki z powidłami(jedna porcja-80g)(gluten, jajka, białko mleka), kompot Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: bułka wrocławska(gluten), masło, szynka z indyka, ser żółty, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, kukurydza, herbata ziołowa
CZWARTEK (2024-04-25)
Śniadanie: chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, twarożek z rzodkiewką(3g.-jedna porcja), marchewka do chrupania, jabłko, płatki z mlekiem Obiad: zupa ogórkowa z makaronem zabielana śmietaną(250ml.-jedna porcja) na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), gołąbki po galicyjsku w sosie pomidorowym (jedna porcja-150g.), ziemniaki z koperkiem, kompot
Podwieczorek: chleb razowy(gluten), masło, pasta z wędliny z zieleniną, papryka , ogórek zielony, herbata owocowa
PIĄTEK (2024-04-26)
Śniadanie: chleb z z pestkami dyni(gluten), masło, pasta z żółtego sera i ketchupu(3g.-jedna porcja), pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, jabłko, herbata pomarańczowa Obiad: krupnik z kaszą jaglaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), ryba duszona z cebulką (jedna porcja 80g.), ziemniaki z koperkiem , ogórek kiszony kompot
Podwieczorek: pączek, sok jabłkowy