Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2025-07-14)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, pasta z wędliny z natką pietruszki(jedna porcja 5g.), ogórek zielony, kawa z mlekiem, jabłko
Obiad: zupa jarzynowa(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym,
naleśniki z powidłami(jedna porcja-80g.)(jajka, gluten, białko mleka), melona, kompot Podwieczorek:pudding waniliowo-czekoladowy z płateczkami, sok jabłkowy
WTOREK (2025-07-15)
Śniadanie: bułka wrocławska(gluten), masło, parówka(jedna porcja-5g.), kakao, papryka do chrupania, jabłko
Obiad: rosolnik z ryżem(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), kotleciki z wątróbki drobiowej(jedna porcja-80g.), ziemniaki z koperkiem, zielona sałatka, kompot Podwieczorek; szarlotka(wyrób własny), jogurt pitny owocowy
ŚRODA (2025-07-16)
Śniadanie: rogal maślany(gluten), masło, dżem owocowy, płatki z mlekiem, borówki Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną(jedna porcja- 250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), gulasz z warzywami(jedna porcja-80g.), kompot Podwieczorek: chleb razowy(gluten), masło, pasta z tuńczyka, jajek i szczypiorku, pomidorek koktajlowy, kawa z mlekiem
CZWARTEK (2025-07-17)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, paprykarz(jedna porcje-5g.), ogórek kiszony, kawa z mlekiem, jabłko Obiad: zupa selerowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.), na wywarze mięsno-warzywnym, kotlet drobiowy ze szpinakiem(jedna porcja 80g.). ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek: placek drożdżowy(gluten), maślanka z truskawkami
PIĄTEK(2025-07-18)
Śniadanie: chleb żytni(gluten), masło, pasta z sera żółtego, papryki konserwowej, ogórka konserwowego i szczypiorku, kakao, jabłko
Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem zabielana śmietaną (jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym, ryba po grecku(jedna porcja-80g), ziemniaki z koperkiem, kompot
Podwieczorek: arbuz, lody