Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2024-01-13)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, pasta z wędliny z zieleniną(jedna porcja-3g.l), ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, jabłko, kawa z mlekiem
Obiad: zupa brokułowa z ziemniakami zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), leniwe pierogi(gluten, jajka, białko mleka), kompot
Podwieczorek: banany, chrupki kukurydziane
WTOREK (2024-01-14)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, paprykarz(ryba)(jedna porcja-3g.), ogórek kiszony, jabłko, kawa z mlekiem Obiad: zupa selerowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), kurczak w sosie pieczarkowym(jedna porcja-80g), kasza pęczak, surówka Colesław, kompot Podwieczorek; budyń waniliowy z sokiem malinowym
ŚRODA (2024-01-15)
Śniadanie: bułka z sezamem(gluten), masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem(jedna porcja-3g.), papryka, kakao, jabłko Obiad: rosolnik z ryżem(jedna porcja 250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, sosem pomidorowym, brokułem i żółtym serem (jedna porcja-80g), kompot Podwieczorek: KANAPKA W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, szynka zbójnicka, ser żółty, sałata, ogórek zielony, pomidorek koktajlowy, herbata owocowa
CZWARTEK (2024-01-16)
Śniadanie: bułka z ziarnami(gluten), masło, serek homogenizowany(jedna porcja3g.), marchewka do chrupania, płatki z mlekiem, jabłko Obiad: zupa z fasolki szparagowej z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml)na wywarze mięsno warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kotlet mielony, buraczki zasmażane, ziemniaki z koperkiem, kompot
Podwieczorek: chleb żytni(gluten), masło, pasta mięsna z warzywami i zieleniną, rzodkiewka, herbata ziołowa
PIĄTEK (2024-01-17)
Śniadanie: chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, herbata z cytryną, jabłko
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną (jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), ryba smażona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: mandarynki, talarki