Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2024-06-24)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, pasta z wędliny z zieleniną(jedna porcja 3g), kawa z mlekiem, rzodkiewka, 0górek zielony, jabłko
Obiad:zupa ziemniaczana zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), naleśniki z powidłami (jedna porcja-80g), kompot
Podwieczorek: arbuz, herbatniki
WTOREK (2024-06-25)
Śniadanie: bułka z sezamem(gluten), masło, dżem, marchewka do chrupania, płatki z mlekiem, jabłko Obiad: rosolnik z ryżem(250ml.-jedna porcja) na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka Colesław, kompot Podwieczorek; budyń, biszkopciki
ŚRODA (2024-06-26)
Śniadanie: bułka wrocławska(gluten), masło, parówka z ketchupem(jedna porcja-3g), ogórek kiszony do chrupania, kawa z mlekiem, jabłko Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną(jedna porcja-250;l.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), makaron z warzywami w sosie beszamelowym (jedna porcja-80g), kompot Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, schab farmerski (jedna porcja-3g), ser żółty, sałata, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, szczypior, herbata owocowa
CZWARTEK (2024-06-27)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, serek homogenizowany, marchewka do chrupania, płatki z mlekiem, jabłko Obiad: barszcz czerwony z makaronem zabielany śmietaną(jedna porcja-250ml)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kurczak gyros(jedna porcja-80g.), ziemniaki, mizeria z koperkiem na jogurcie naturalnym, kompot
Podwieczorek: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, pasta mięsna, papryka, herbata ziołowa
PIĄTEK (2024-06-28)
Śniadanie: chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, ser żółty(jedna porcja-3g), ketchup, ogórek zielony do chrupania, herbata Obiad: neapolitanka z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(jedna porcja-250ml.), ryba po grecku(jedna porcja-80g.), ziemniaki z koperkiem, kompot
Podwieczorek: lody