Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2024-09-09)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, kiełbasa szynkowa(jedna porcja 3g), kawa z mlekiem, ogórek zielony do chrupania, jabłko
Obiad: kapuśniak(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), makaron ze szpinakiem i żółtym serem(jedna porcja-80g)(gluten, jajka, białko mleka), kompot
Podwieczorek: banan, talarki
WTOREK (2024-09-10)
Śniadanie: bułka z sezamem(gluten), masło, dżem, marchewka do chrupania, płatki z mlekiem, jabłko Obiad: rosolnik z ryżem(250ml.-jedna porcja) na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), sznycel z drobiu, marchewka gotowana z groszkiem, ziemniaki z koperkiem, kompot Podwieczorek; ciasto pychotka, sok jabłkowy
ŚRODA (2024-09-11)
Śniadanie: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka do chrupania(jedna porcja-3g), kawa z mlekiem, jabłko Obiad: zupa porowa z pulpecikiem wieprzowym i warzywami zabielana śmietaną(jedna porcja-250;l.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kompot Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, szynka słowiańska (jedna porcja-3g), ser żółty, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, herbata owocowa
CZWARTEK (2024-09-12)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, twarożek z rzodkiewką, papryka do chrupania, kakao, jabłko Obiad: zupa marchewkowa z makaronem zabielana śmietaną (jedna porcja-250ml)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kurczak curry(jedna porcja-80g.), kasza bulgur, mizeria z koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot
Podwieczorek: chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, pasta mięsna z warzywami i zieleniną, herbata pomarańczowa
PIĄTEK (2024-09-13)
Śniadanie: bułka z ziarnami(gluten), masło, pasta z sera żółtego i ketchupu(jedna porcja-3g), pomidorki koktajlowe, ogórek zielony do chrupania, herbata z cytryną, jabłko Obiad: zupa neapolitanka z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(jedna porcja-250ml.), ryba duszona z cebulą(jedna porcja-80g.), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: śliwki, biszkopty