Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2023-11.27)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, pasta z pieczonego indyka, rzodkiewka, ogórek zielony, kawa z mlekiem, jabłko
Obiad: kapuśniak na wywarze na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), makaron z twarogiem okraszony kiełbasą śląską(jajka, gluten, białko mleka), kompot
Podwieczorek: chleb razowy(gluten), masło, szynka słowińska, papryka, szczypior, herbata ziołowa
WTOREK (2023-11-28)
Śniadanie: bułka wrocławska(gluten), masło, powidła, płatki z mlekiem, marchewka do chrupania, jabłko Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), risotto z mięsem drobiowym i warzywami, kompot Podwieczorek ; budyń waniliowy, jabłko
ŚRODA (2023-11-29)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, paprykarz, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, jabłko
Obiad: zupa szpinakowa z zacierką zabielana śmietaną na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kotlet z jajka, ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana z groszkiem, kompot Podwieczorek: Kanapki w wykonaniu dzieci: chleb z ziarnami pszenicy(gluten), masło, polędwica z drobiu, ser żółty, pomidorki koktajlowe, sałata, ogórek zielony, kiełki, herbata z granata
CZWARTEK (2023-11-30)
Śniadanie: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, pasta z makreli ze szczypiorkiem, pomidorki, ogórek zielony, herbata, jabłko Obiad: zupa porowa z ryżem zabielana śmietaną wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy ), kotleciki z wątróbki drobiowej, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: mus truskawkowy, jogurcik naturalny, wafelki misie
PIĄTEK (2023-12-01)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, żółty ser, płatki kukurydziane z mlekiem, marchewka do chrupania, herbata z cytryną, jabłko Obiad :biała zupa z makaronem zabielana śmietaną na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), ryba smażona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i sosem czosnkowo-majonezowym kompot
Podwieczorek: banan, jabłko, chrupki kukurydziane