Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2025-05-19)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, szynka dziadka(jedna porcja 5g.), pomidorek koktajlowy, kawa z mlekiem, jabłko
Obiad: zupa szczawiowa z ziemniakami zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.) na wywarze mięsno-warzywnym, leniwe pierogi(jedna porcja-80g.)(gluten, jajka, białko mleka), owoc, kompot
Podwieczorek: chleb razowy(gluten), masło, pasta z wędliny z zieleniną, papryka, herbata ziołowa
WTOREK (2025-05-20)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, jajko ze szczypiorkiem(jedna porcja-3g.), kakao, rzodkiewka, jabłko
Obiad: zacierki(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), schab w sosie porowym(jedna porcja-80g.), kasza bulgur, surówka z selera i marchwi z chrzanem, kompot Podwieczorek; mus brzoskwiniowy z bitą śmietaną, chrupki kukurydziane
ŚRODA (2025-05-21)
Śniadanie: bułka maślana(gluten), masło, powidła, płatki na mleku, marchewka do chrupania, jabłko Obiad: rosół z kawałkami kurczaka(jedna porcja- 250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), makaron z jajkiem, papryka, kompot Podwieczorek: ryż na mleku z musem jabłkowym
CZWARTEK (2025-05-22)
Śniadanie: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, twarożek z koperkiem(jedna porcja-5g), kakao, rzodkiewka do chrupania, jabłko Obiad: zupa koperkowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.), na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kurczak gyros, ziemniaki, fasolka szparagowa z zasmażaną bułką tartą, kompot
Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: chleb żytni(gluten), masło, kiełbasa szynkowa, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, herbata owocowa
PIĄTEK (2025-05-23)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, ser żółty, sałata, papryka do chrupania, kakao, jabłko
Obiad: biała zupa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja 250ml.) na wywarze mięsno-warzywnym, ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, kompot
Podwieczorek: jogurt z owocami, talarek, napój