Samorządowe Przedszkole nr. 2 im. Kubusia Puchatka w Ciechocinku
  • Strona główna
  • O nas
    • O nas
    • Kadra pedagogiczna
    • SPECJALIŚCI
    • Rada rodziców
    • Ochrona danych osobowych
    • Statut
    • Procedury zapobiegania i przeciwdziałania COVID-19
  • Dla rodziców
    • Podstawa programowa
    • Aktualności
    • Grupy
    • Jadłospis
    • Plan dnia
    • Akcje
    • Galeria
  • Rekrutacja
  • Kontakt
  • Facebook
  • BIP
  • Porady
  • PRACA
  • Menu Menu
  • Strona główna
  • O nas
    • O nas
    • Kadra pedagogiczna
    • SPECJALIŚCI
    • Rada rodziców
    • Ochrona danych osobowych
    • Statut
    • Procedury zapobiegania i przeciwdziałania COVID-19
  • Dla rodziców
    • Podstawa programowa
    • Aktualności
    • Grupy
    • Jadłospis
    • Plan dnia
    • Akcje
    • Galeria
  • Rekrutacja
  • Kontakt
  • Facebook
  • BIP
  • Porady
  • PRACA

Jadłospis

UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków

PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.


PONIEDZIAŁEK (2025-09-15)

Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, pasta z wędliny z natką pietruszki(jedna porcja 5g.), rzodkiewka do chrupania, kawa z mlekiem, melon

Obiad: zupa kalafiorowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym, kotlet z jajka(jedna porcja-80g.)(jajka, gluten), ziemniaki z koperkiem, sałatka z ogórka kiszonego, cebuli i koperku z dresingiem, kompot   z owoców mieszanych                                                                                                             Podwieczorek: kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym, napój



WTOREK (2025-09-16)

Śniadanie:chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, serek topiony ze szczypiorkiem(jedna porcja-50g.), papryka do chrupania, płatki kukurydziane z mlekiem, jabłko

Obiad: zupa ziemniaczana zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), makaron rurka z mięsem mielonym, sosem pomidorowym i żółtym serem(jedna porcja-80g.), ogórek zielony do chrupania, kompot z owoców mieszanych                                   Podwieczorek;  pudding waniliowo-owocowy(białko mleka), kiwi, napój, napój


ŚRODA (2025-09-17)

Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, miód, paprykarz(porcja 30g.)(ryba), ogórek kiszony, kawa z mlekiem, musik wieloowocowy                                                                                                                                                                         Obiad: żurek z białą kiełbasą zabielany śmietaną(jedna porcja- 250ml.), bułka kajzerka, banan, kompot z owoców mieszanych                                                                                                                                                                              Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, wędlina drobiowa(jedna porcja-15g.), ser żółty, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, kiełki, herbata ziołowa


CZWARTEK (2025-09-18)

Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, jajko ze szczypiorkiem(jedna porcja-50g.), mlekiem, rzodkiewka do chrupania, jabłko                                                                                                                                                                                                Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.), na wywarze mięsno-warzywnym, kurczak curry(jedna porcja 80g.). kasza, mizeria z koperkiem na jogurcie naturalnym, kompot z owoców mieszanych

  Podwieczorek: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, polędwica sopocka, kawa z mlekiem, papryka

                                                                                                                                                                                                                          PIĄTEK(2025-09-19)

Śniadanie: chleb żytni (gluten), masło, ser żółty(jedna porcja-15g.), pomidorki koktajlowe, kakao, jabłko

             Obiad: rosolnik z ryżem i natką pietruszki(jedna porcja-250 ml)na wywarze mięsno-warzywnym, ryba po grecku  (porcja-80g.), ziemniaki z koperkiem, kompot z owoców mieszanych                                                    Podwieczorek: koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy na maślance, talarki z babką płesznik

Na skróty:

Samorządowe Przedszkole nr. 2, im. Kubusia Puchatka w Ciechocinku - powered by Enfold WordPress Theme
  • Facebook
Scroll to top
Skip to content
Open toolbar

Ułatwienia dostępu

  • A+
  • A-
  • Wysoki kontrast
  • Negatyw
  • Jasne tło
  • Reset