Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2025-09-15)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, pasta z wędliny z natką pietruszki(jedna porcja 5g.), rzodkiewka do chrupania, kawa z mlekiem, melon
Obiad: zupa kalafiorowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym, kotlet z jajka(jedna porcja-80g.)(jajka, gluten), ziemniaki z koperkiem, sałatka z ogórka kiszonego, cebuli i koperku z dresingiem, kompot z owoców mieszanych Podwieczorek: kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym, napój
WTOREK (2025-09-16)
Śniadanie:chleb z kiełkami pszenicy(gluten), masło, serek topiony ze szczypiorkiem(jedna porcja-50g.), papryka do chrupania, płatki kukurydziane z mlekiem, jabłko
Obiad: zupa ziemniaczana zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), makaron rurka z mięsem mielonym, sosem pomidorowym i żółtym serem(jedna porcja-80g.), ogórek zielony do chrupania, kompot z owoców mieszanych Podwieczorek; pudding waniliowo-owocowy(białko mleka), kiwi, napój, napój
ŚRODA (2025-09-17)
Śniadanie: chleb pszenny(gluten), masło, miód, paprykarz(porcja 30g.)(ryba), ogórek kiszony, kawa z mlekiem, musik wieloowocowy Obiad: żurek z białą kiełbasą zabielany śmietaną(jedna porcja- 250ml.), bułka kajzerka, banan, kompot z owoców mieszanych Podwieczorek: KANAPKI W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, wędlina drobiowa(jedna porcja-15g.), ser żółty, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, kiełki, herbata ziołowa
CZWARTEK (2025-09-18)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, jajko ze szczypiorkiem(jedna porcja-50g.), mlekiem, rzodkiewka do chrupania, jabłko Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.), na wywarze mięsno-warzywnym, kurczak curry(jedna porcja 80g.). kasza, mizeria z koperkiem na jogurcie naturalnym, kompot z owoców mieszanych
Podwieczorek: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, polędwica sopocka, kawa z mlekiem, papryka
PIĄTEK(2025-09-19)
Śniadanie: chleb żytni (gluten), masło, ser żółty(jedna porcja-15g.), pomidorki koktajlowe, kakao, jabłko
Obiad: rosolnik z ryżem i natką pietruszki(jedna porcja-250 ml)na wywarze mięsno-warzywnym, ryba po grecku (porcja-80g.), ziemniaki z koperkiem, kompot z owoców mieszanych Podwieczorek: koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy na maślance, talarki z babką płesznik