Jadłospis
UWAGA!
Drodzy rodzice w związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) z dnia 25 października 2011(załącznik II) kolorem czerwonym na jadłospisie zaznaczone są alergeny zawarte w zużytych produktach do przygotowania posiłków
PEŁEN SKŁAD POSIŁKÓW SERWOWANYCH W NASZYM PRZEDSZKOLU ZNAJDUJE SIĘ U INTENDENTA.
PONIEDZIAŁEK (2025-03-31)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, pasta z wędliny z zieleniną(jedna porcja-3g.), ogórek zielony, jabłko, kawa z mlekiem
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), naleśniki z twarogiem(jedna porcja-80g.)(gluten, jajka, białko mleka), kompot
Podwieczorek: mus brzoskwiniowy, talarki
WTOREK (2025-04-01)
Śniadanie: bułka z sezamem(gluten), masło, miód(jedna porcja-50g.),płatki z mlekiem, marchewka do chrupania, jabłko Obiad: zupa koperkowa z ryżem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym (warzywa ścierane są do zupy), kotlet schabowy(jedna porcja-80g.), ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, kompot Podwieczorek; koktajl truskawkowo-bananowy na maślance, krążki kukurydziane
ŚRODA (2025-04-02)
Śniadanie: bułka wrocławska(gluten), masło, pasta warzywna(jedna porcja-3g.), kakao, papryka do chrupania, jabłko Obiad: kapuśniak(jedna porcja 250ml.) na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), leniwe pierogi (jedna porcja-80g.)(jajka, gluten, białko mleka), kompot Podwieczorek: KANAPKA W WYKONANIU DZIECI: chleb razowy(gluten), masło, szynka konserwowa, ser żółty,sałata , ogórek zielony, rzodkiewka, herbata ziołowa
CZWARTEK (2025-04-03)
Śniadanie: chleb z pestkami dyni(gluten), masło, twarożek(jedna porcja3g.), szczypiorek, rzodkiewka do chrupania, kakao, jabłko Obiad: zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), kurczak w sosie pieczarkowym, kasza, fasolka szparagowa z zasmażaną bułką tartą, kompot
Podwieczorek: chleb żytni(gluten), masło, pasta z mięsa gotowanego z warzywami i zieleniną, ogórek zielony, herbata owocowa
PIĄTEK (2025-04-05)
Śniadanie: chleb graham(gluten), masło, ser żółty, ketchup, ogórek kiszony, kakao, jabłko
Obiad: zupa selerowa z makaronem zabielana śmietaną(jedna porcja-250ml.)na wywarze mięsno-warzywnym(warzywa ścierane są do zupy), ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, kompot
Podwieczorek: banan, mandarynka